Tot je oude dag scherp blijven? Heb meer sex

Dít zeggen onderzoekers erover.

Lees ook

Aan het begin van een relatie kun je niet van elkaar afblijven, maar naarmate de jaren verstrijken kan dit nog weleens afnemen. Toch bewijst onderzoek dat je vaak sex met elkaar moet blijven hebben, gezien het voor een flinke boost van je hersenen zorgt.

Onderzoekers van de Coventry University beweren dat de vocabulaire en het beeldende bewustzijn van 50-plussers erop vooruit gaat als ze regelmatig intiem zijn met hun partner. “Mensen vinden het idee van mensen die sex hebben misschien niet fijn, maar we zouden eens moeten kijken wat de impact van seksuele activiteit kan zijn voor degenen die ouder zijn dan 50”, legt onderzoeker Dr Hayley Wright uit. Samen met zijn team onderzocht hij 28 mannen en 45 vrouwen tussen de 50 en 83 jaar oud. Zij vulden een vragenlijst in over hun seksleven en werden onderworpen aan een aantal hersentesten. Vervolgens moesten ze nog een paar oefeningen doen, bijvoorbeeld het opnoemen van zo veel mogelijk dieren in 1 minuut. Daarnaast werd hun beeldende vaardigheid getest.

Wat bleek? Degenen die meer sex hadden, scoorden beter op de tests. Of sex ook zorgt voor een beter geheugen, is (nog) niet bewezen. Daarnaast zijn de onderzoekers nog niet tot de ontdekking gekomen of het door mentale of fysieke aspecten komt, maar daar wordt nog verder onderzoek naar gedaan.

De vorm van cheaten die steeds vaker voorkomt >

Bron: Daily Mail | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook