Écht geen zin om te werken vandaag? Zo motiveer je jezelf

Zo is het eerder weekend dan je denkt.

Lees ook

Vrijdag betekent bijna weekend maar het betekent daarnaast ook dat je motivatie ver te zoeken kan zijn. Gelukkig is er een manier om toch weer gemotiveerd te raken en je taken zonder struggles af te ronden. Namelijk met de zogeheten pomodorotechniek.

Om je tijd efficiënt in te delen en er alles uit te halen kwam de Italiaanse Francesco Cirillo met de techniek op de proppen. Het plan bestaat uit vier verschillende stappen en zou ervoor zorgen dat je weer back on track bent als je motivatie je even in de steek laat. Let je op?

1/ Kies een concrete taak die je van je to do-list wil strepen. Dat kan van alles zijn: van je mailbox bijwerken tot dat ene dossier afmaken.

2/ Vervolgens zet je een timer voor 25 minuten. In die tijd ga je met volle focus aan de slag met je taak; je telefoon leg je weg of zet je uit.

3/ 25 minuten voorbij? Dan kun je 5 minuten iets anders doen om je gedachten te verzetten.

4/ Weer een timer voor 25 minuten. Na vijf van deze 25-minutenmomentjes neem je een langere pauze van maximaal een halfuur.

Door jezelf te belonen met pauzes gaat je productiviteit er stukken op vooruit en is het eerder weekend dan je denkt. Succes!

Als je dit (meer) doet heb je een grotere kans op die baan >

Bron: Science of Us | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook