Hét geheim om als zzp’er meer winst te maken

Dit had je véél eerder moeten weten!

Lees ook

Niet alleen als werknemer maar vooral als zelfstandig ondernemer wil je natuurlijk zo veel mogelijk geld verdienen. Ieder vrij moment dat je hebt ben je toch nog bezig met je werk en je vraagt je altijd af hoe je de kosten zo veel mogelijk kunt drukken om aan het einde van de rit zo veel mogelijk over te houden. Om zzp’ers een handje te helpen geeft Femke Hogema trainingen aan ondernemers en nu deelt ze haar toptip om als zzp’er meer winst te maken. 

De deskundige legt uit dat de standaard formule ‘omzet – kosten = winst’ niet werkt. “Dat betekent dat je zo veel mogelijk omzet maakt en dat je daar de kosten van aftrekt die nodig zijn om je bedrijf te runnen. En als je een beetje mazzel hebt blijft er aan het einde van het jaar een beetje winst over”, aldus Femke tegenover RTL Nieuws. “Maar bij heel veel ondernemers is dat niet het geval. Ook al maken ze steeds meer omzet en hebben ze een groeiend bedrijf. Onderaan de streep blijft er vaak juist minder winst over.” Wat we dan moeten doen? “Je moet de formule omdraaien. Je zegt: ‘omzet – winst = kosten’. Natuurlijk maak je omzet, je moet verkopen. Vervolgens neem je eerst de winst. Die reserveer je eerst. Daar focus je je aandacht op en wat je aandacht geeft, groeit. En van het restant moet je je kosten betalen.”

Daarnaast zijn we er volgens Femke aan gewend dat we het geld dat we hebben opmaken. “Als er minder geld beschikbaar is om kosten te maken, dan ga je dus anders, innovatiever en creatiever met je geld om.”

Dit is niet het enige geheim dat Femke Hogema deelde met RTL Nieuws. De andere ook zien? Klik HIER.

Wat als je het niet goed kunt vinden met je baas? >

Bron: RTL Nieuws | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook