10 geweldige Europese bestemmingen die je nog niet kende

Op je travel bucketlist ermee!

10 geweldige Europese bestemmingen die je nog niet kende

Sevilla, Rome, Parijs, Barcelona, Venetië, Berlijn – heb jij deze al van je travel bucketlist gestreept en denk je dat je alle boeiende Europese bestemmingen wel gezien hebt? Think again, Europa heeft nog heel wat verborgen pareltjes waar je misschien nog nooit van gehoord had. Deze tien bijvoorbeeld:

1/ Burano, Italië

Behoort Venetië tot een van jouw favoriete bestemmingen? Dan ga je Burano geweldig vinden. Overal waar je kijkt zie je gekleurde huizen; een zeer fotogeniek stadje.

2/ Dinant, België

Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge zijn bekende bestemmingen voor een weekendje België, maar Dinant is ook zeker de moeite waard. Even historisch als de andere steden maar niet zo toeristisch.

3/ Bohinj, Slovenië

Ben je toe aan een vakantie om tot rust te komen en te genieten van de natuur? Dan is Bohinj de plek voor jou. Geniet van de indrukwekkende waterval en ga lekker wandelen om weer goed op te laden.

4/ Alberobello, Italië 

Deze plek in Italië staat bekend om de karakteristieke trulli: huisjes met puntige daken. 

5/ Meteora, Griekenland

In dit Griekse gebied zijn de kloosters gebouwd op hoge rotspilaren waardoor je (bijna) letterlijk met je kop tussen de wolken loopt. 

6/ Lugano, Zwitserland

Van parken tot ongewone architectuur: in Lugano is genoeg te zien en te doen. Een must-do? De stad bekijken vanaf een bootje.

7/ Ohrid, Macedonië 

Gek op historische kerken? Dan ben je hier op de juiste plek. 

8/ Sintra, Portugal

Een eerste vakantie met je lief? Sintra schijnt een van de meest romantische plekjes te zijn.

9/ Lofoten, Noorwegen

Hier kom je terecht in een pittoreske sfeer, omringd door prachtige natuur. Zeker het proberen waard.

10/ Ronda, Spanje

Vroeger gooiden ze vrouwen waarvan ze dachten dat het heksen waren van de brug in Ronda [zie foto], nu is het – gelukkig – gewoon een overweg. Enne, het ziet er fantastisch uit.

Dit zijn de goedkoopste vakantiebestemmingen in het hoogseizoen >

Bron: The Culture Trip | Beeld: iStock