Deze haartips voor de warme dagen had je eerder willen weten

Kende jij deze haartips al?

Lees ook

De tropische temperaturen betekenen leuke jurkjes, luchtige tops en fleurige sandalen, maar helaas betekent het ook zweten. Dat laatste kan je kapsel volledig verpesten, dus daar kun je maar het beste een stokje voor steken. Hieronder een aantal haartips om je lokken in toom te houden. Lees je mee?

1/ Smeer je haar voor het slapengaan in met kokosolie
Twee keer per week, om precies te zijn. Spoel het de dag erna goed uit, zodat de vettigheid verdwijnt. Hiermee zorg je er niet alleen voor dat je haar niet pluist, maar ook dat je haar meer glanst én sneller groeit. Zorg er wel voor dat je haar goed droog is voor je de deur uitgaat.

2/ Was je haar ’s avonds in plaats van ’s ochtends
Het beste is om met droog haar de deur uit te gaan. Een klein beetje vocht kan er namelijk al voor zorgen dat je lokken gaan pluizen met deze hitte. Voordeel: je kunt langer blijven liggen ’s ochtends.

3/ Neem altijd droogshampoo en sea salt spray mee
Een salt spray zorgt voor meer volume; hiermee voorkom je dat je haar plat en futloos langs je haar gaat hangen doordat het plakt tegen je hoofdhuid. Vet haar door het warme weer en zweten? Dan is droogshampoo je redder in nood. Het zorgt niet alleen voor minder vette lokken maar ook voor meer volume. Win-win!

4/ Draag een losse knot
Helemaal met dit weer wil je je haar echt niet de hele dag los dragen. Door een losse knot te dragen, breek je je haar minder snel af met dit weer én hangt het niet in je gezicht.

5/ Vermijd het gebruik van een föhn
Zo veel mogelijk dan, want als je het tóch ’s ochtends wast ontkom je er haast niet aan. In de zomer komt je haar al vocht te kort, dus wanneer je dan ook nog eens een föhn gebruikt beschadig je je haar nog sneller. Wil je je haar toch stylen? Gebruik dan haarrollers.

Dé haarkleur die Instagram overneemt >

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook