Onthuld: dé etenswaren voor een perzikhuidje

En ze zijn nog lekker ook!

Lees ook

Hoe hard je ook je best doet om een gezonde levensstijl te hebben, soms heeft je lichaam toch nog een beetje extra hulp nodig. Bijvoorbeeld als het gaat om je huid. Zo kun je door bepaalde voedingsmiddelen een onrustige óf juist een mooie huid krijgen. We hebben het hier over specerijen. Voedingsdeskundigen Jessica Cording en Nilli Grutman vertellen hoe jij in een mum van tijd een glowy huid en een gezond lichaam krijgt.

1/ Kurkuma 

Waar is kurkuma niet goed voor? Zo is het ontstekingsremmend en gaat het dus ook de ontstekingen die puistjes en ontstekingen veroorzaken tegen. Dat is niet alles, want het helpt ook bij ontstekingen aan gewrichten. 

2/ Pure chocolade 

Pure chocolade (hoe puurder, hoe beter) is hoog in antioxidanten, zoals flavonoïden, die niet alleen jou een goed gevoel geven maar ook je huid. 

3/ Gember 

Net als kurkuma is gember ook goed voor van alles. En ja, het werkt ook ontstekingsremmend en houdt je huid lekker jong. 

4/ Bessen 

Aardbeien, blauwe bessen en zwarte bessen gaan ontstekingen tegen omdat ze vol zitten met antioxidanten. Daarnaast bevatten ze enorm veel vitamines en mineralen die je lichaam vrij houden van gifstoffen en de kans op ziektes verlagen.

Trend alert: zó draag je deze zomer je lokken >

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook