Daddy Cool Nick (34): ‘Op mijn dag doen we mannendingen’

"Toen zij laatst de invulling van onze dag bedacht, kreeg ik een manicure"

Lees ook

GroenLinksʼ Jesse Klaver maakte een statement door te zeggen dat hij op vrijdag niet meer wil vergaderen, zodat hij bij zijn kinderen kan zijn. Tof dat een bekende vader zich uitspreekt, want het blijft toch een dingetje. Maar niet voor deze moderne daddy.

Nick Schallies (34), verpakkingsspecialist, en dochter Suze (2)

“Als ik haar kom halen van de opvang en die herkenning op haar gezicht zie: dat is absoluut het mooiste wat er is. Het is een bevestiging van iemand die onvoorwaardelijk van je houdt, volgens mij. Door haar liefde denk ik heel goed over dingen na. Neem ik deze baan? Wil ik wel overwerken? Wat ik in elk geval niet wil, is later spijt krijgen. Dat ik terugkijk op mijn leven en moet concluderen dat ik te veel heb gewerkt en te weinig tijd met Suze heb doorgebracht. Een paar maanden geleden besloot ik daarom een dag minder te gaan werken. Natuurlijk is het even slikken als er aan het eind van de maand ineens 20 procent minder salaris op je rekening wordt gestort, maar cliché: zij relativeert alles. Al het andere is sinds haar geboorte een plaatsje gezakt.
Bij de generatie van mijn ouders was het veel minder gebruikelijk dat de vader ook thuis was om voor de kinderen te zorgen, maar ik krijg van veel mannen terug dat dit de juiste keuze is. Van familieleden tot een dronken kerel in de kroeg: als ze het over mochten doen, zouden ze ook meer thuis willen zijn. En juist dat gevoel wil ik bij mezelf voorkomen. Ik wil er voor haar zijn. Dus gaan we op mijn dag gezellig mannendingen doen. Neem ik haar mee naar de Hornbach om een vlakschuurmachine uit te kiezen. Toen zij laatst de invulling van onze dag bedacht, kreeg ik een manicure. Mijn handen zaten onder de mintgroene nagellak – stond me goed.
De vrijdag is populair onder de vaders in mijn vriendengroep, heel gezellig. Laatst ging ik met een vriend – vroeger kroegmaatjes, nu allebei papa – naar Artis met de kinderen. Een medewerker vroeg vertederd: ‘Papadag?’ Ik pakte zijn hand en zei: ‘Kom schat, we gaan.’”

Vergeten een cadeautje te kopen? Verras je vader met een zomer lang leesplezier >

Tekst: Milou van der Will | Fotografie: Liselore Chevalier
Styling: Renske van der Ploeg | Haar en make-up: Severine van Donkelaar | Productie: Gina Pesulima

Laatste nieuws

Zie ook