3 tips om je optisch slanker te kleden

Bedank ons later maar!

Lees ook

We hebben allemaal wel eens te veel gegeten of staan op met het gevoel dat er best een kilootje af mag. Juist voor die dagen zijn er speciale manieren om je te kleden, zodat je optisch slanker lijkt. We hebben de drie beste kledingtips op een rijtje gezet, zodat je stiekem een maatje van je kledingsize af kunt snoepen.

1/ Een broek met wijd uitlopende pijpen

Een flared of een bootcut jeans is een broek die bij de bovenbenen aansluit en aan de onderkant vanaf de knie uitloopt. De donkere variant van deze broeken is erg flatterend en geeft ook een verlengend effect van de benen volgens mode-expert Jill Martin. Maak het af met een kort jasje of een mooie top en klaar is Kees! 

2/ Langer makende kleding

Volgens stylist Robert Verdi maken wijde kledingstukken je niet altijd slanker. Je kunt vaak beter voor langere kledingstukken kiezen, zoals een langer vest. Hierdoor oog je langer en vaak ook slanker. 

3/ Stoffen met structuren en/of printjes

Door verschillende vormen en prints in de kleding terug te laten komen, kan je de aandacht afleiden van de vorm van je figuur. Kies bijvoorbeeld voor een jurk met een accent op de taille als je daar het liefst de focus op wilt leggen, en af wilt leiden van je probleemzones. 

Benieuwd naar de kledingkleur die nóg beter afkleedt dan zwart? Dat lees je HIER.

De stijlgeheimen waar Parisiennes bij zweren >

Bron: Beau Monde | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook