Dit woord maakt een einde aan de ruzie met je vriend

Had jij deze zien aankomen?

Ruzie maken met je vriend is natuurlijk niet leuk, maar het hoort er wel bij. Waarschijnlijk is het iedere keer weer een strijd wie als eerste zijn fout gaat toegeven, maar toegeven dat je gekwetst bent zou volgens deskundigen beter werken. Een simpele ‘au’ zou wonderen kunnen doen.

Tijdens een verhitte discussie ben je sneller geneigd om in de aanval te schieten dan te laten zien hoeveel het je eigenlijk doet. Echter zou dat je wel verder brengen, als we de Amerikaanse therapeut Hal Runkel mogen geloven. “In de liefde zijn we op ons kwetsbaarst”, zegt hij tegen Daily Mail. “Niemand kan je zo kwetsen als je vriend, omdat hij degene is die al je zwakke plekken kent. Als dat gebeurt, voel je je voor schut gezet en ga je automatisch uithalen.” En dat is precies wat je niet zou moeten doen volgens Runkel. “Je kwetsbaar opstellen kan ervoor zorgen dat de situatie niet (verder) escaleert. Onderdruk de neiging om naar je vriend te schreeuwen en zeg in plaats daarvan ‘au’. Het maakt je kwetsbaar, maar het geeft ook duidelijk aan dat je niet verder wil ruziën. Je bent niet gegarandeerd dat je vriend stopt met schreeuwen, maar het vergroot de kans wel.”

Daarnaast is het volgens de therapeut belangrijk dat je dingen niet groter maakt dan ze zijn. “Niemand is ‘altijd te laat’ of ‘nooit attent’. Die passieve agressiviteit is even gevaarlijk als naar elkaar schreeuwen. Nuanceer je woorden, op die manier impliceer je dat er een keuze is en dat er mogelijkheden zijn.”

In die laatste uitspraak van Runkel kunnen we ons wel vinden, maar of een simpel woord als ‘au’ je verder gaat helpen? Je kunt het in elk geval proberen.

Dé 10 dingen die mannen het onaantrekkelijkst vinden bij vrouwen >

Bron: Daily Mail | Beeld: iStock

Laatste nieuws