Wat als je het niet goed kunt vinden met je baas?

Dankzij deze stappen zorg je ervoor dat het toch werkt.

Lees ook

Net als met ieder ander persoon moet het ook met jouw baas maar net klikken. Botert het niet tussen jullie? Heel vervelend natuurlijk, maar je zou toch met hem of haar moeten dealen. Carrièrecoach Liz Bentley van ons Amerikaanse zusje schiet te hulp en legt uit hoe jij je mindset kunt veranderen.

Als jij in het verleden een fijne baas had, wil dat natuurlijk niet zeggen dat álle bazen je zullen bevallen (of jij hen). Maar er is een stappenplan waarmee je ervoor kunt zorgen dat in elk geval de samenwerking wél goed loopt, en daar gaat het uiteindelijk natuurlijk om. Onthoud dat je geen beste vrienden met je baas hoeft te zijn. Liz legt uit:

1/ Hoeveel je ook klaagt, hij gaat niet veranderen
De eerste stap naar verbetering ligt bij jezelf. Je zou waarschijnlijk graag willen dat je baas verandert, maar in feite kun je alleen jezelf veranderen. Of in elk geval je mindset. “Houd je daaraan vast, dan ben je al een stap dichter bij succes.”

2/ Zet je even in je baas zijn plaats
“Niemand gaat naar zijn werk met het idee ‘vandaag ga ik de verschrikkelijke baas uithangen die niemand mag’. We doen allemaal ons best”, stelt Liz. “Geef haar op zijn minst het voordeel van de twijfel. Dat zorgt er niet alleen voor dat je haar beter zult begrijpen, maar het is überhaupt een betere manier om naar dingen in het leven te kijken.”

3/ Probeer wat druk van de ketel te halen
“Luister naar je baas vanuit een nieuw perspectief en probeer te ontdekken wat zij nu écht wil. Als dat niet duidelijk is, zou je vragen moeten stellen. Op deze manier kun je handelen naar haar wens, en de volgende keer misschien zelf met iets aankomen zonder dat zij er expliciet om gevraagd heeft.”

4/ Probeer verschillende strategieën uit
Alleen door verschillende manieren uit te proberen kom je erachter welke het beste werkt. “Je doel is niet alleen om je baas gelukkig te maken, maar ook om je werk goed te doen.” Wees niet bang om je ambities te laten zien; het zal je alleen maar belonen.

Lees ook: 8 x Carrièrefouten die veel beginners maken

Bron: Marie Claire US | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook