Tough love: de vriend van Belinda (34) heeft uitgezaaide botkanker

"Toen hij zei dat hij dood ging, dacht ik dat hij een geintje maakte"

Lees ook

Hij is de liefde van je leven, maar makkelijk is het niet want hij heeft een ‘rugzakje’. Vier moedige vrouwen vertellen hoe het is om een relatie te hebben met een man die schulden heeft, een psychische stoornis, kanker of een verslaving.

Eén van die vrouwen is Belinda (34). Haar vriend heeft uitgezaaide botkanker. “Toen hij zei dat hij dood ging, dacht ik dat hij een geintje maakte.”

“Na een paar mislukte relaties en een boel gedoe op mijn werk besloot ik een maand naar Australië te gaan, alleen. In de tweede week stond ik oog in oog met een Nederlandse jongen van mijn leeftijd, Leroy (34). Hij had net als ik de Lonely Planet in zijn hand en een grote rugzak om. We moesten lachen omdat we er beiden zo toeristisch uitzagen, wisselden telefoonnummers uit en spraken af samen uit eten te gaan. Ik vond hem knap en aardig, en we hadden veel gemeen. Hij werkte net als ik in het speciaal onderwijs en had zelfs een tijdje in de dezelfde woonplaats gewoond! De vonk sloeg over. Na het eten maakten we een wandeling. Opeens zei hij dat hij misschien snel dood zou gaan. Ik dacht nog dat hij een stom geintje maakte. Leroy zag er met zijn blonde krullen, gebruinde gezicht en felblauwe ogen nou niet bepaald uit alsof hij elk moment dood zou neervallen. Hij vertelde me dat hij botkanker had gehad en dat er nu uitzaaiingen in zijn longen waren geconstateerd. Zodra hij in Nederland kwam, moest hij geopereerd worden. We bleven de hele vakantie bij elkaar. Een paar dagen eerder dan gepland stapte ik met Leroy in het vliegtuig terug. Er is geen moment geweest waarop ik eraan twijfelde bij hem te blijven. Ik was zo verliefd en we hadden het zo fijn samen. Als je ziek bent, verkwist je geen tijd aan negatieve dingen of oppervlakkige gesprekken. Ik voelde me verbonden met hem. Na de operatie waren de vooruitzichten aanvankelijk positief. Maar toen er na een halfjaar weer drie nieuwe plekken werden gevonden, werd ik heel erg bang. Leroy, die er goede hoop op had dat hij deze keer gezond zou zijn, kreeg een grote mentale klap. Die kloteziekte wilde gewoon niet uit zijn lijf. Twee maanden geleden is hij voor de derde keer geopereerd. Zijn longen zijn nu weer schoon, maar de kans dat het elders in zijn lichaam terugkeert en er op een gegeven moment niets meer aan te doen valt, is groot. Volgende maand gaan we trouwen. We dachten er eerst over om dat ergens samen op een paradijselijk eiland te doen, maar juist omdat we de laatste tijd zo veel steun en liefde ontvangen van familie en vrienden kunnen zij niet ontbreken op onze grote dag. Hoe ik het allemaal aankan? Ik denk doordat Leroy zijn ziekte zo goed draagt en van elke dag het beste maakt. Ik heb volmondig ja gezegd toen hij me vroeg en sta daar nog elke dag achter. Ongeacht onze onzekere toekomst.”

Benieuwd naar de verhalen van Bregje (27), Marleen (31) en Robin (36)? Je leest ze in de nieuwste Marie Claire die nu in de winkel ligt! (Of je bestelt ‘m hier!)

In vertrouwen: ‘Door een medische misser ben ik een wrak’ >

Tekst: Natasja van der Bijl | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook