Onderzoek: hoogopgeleide vrouwen vaak spijt van partnerkeuze

En dat is niet het enige waar we spijt van hebben.

Lees ook

Eerder werd er al onderzocht in welke beroepen vrouwen het vaakst vreemdgingen, nu kunnen we checken of dat gedrag ook samenhangt met hun opleidingsniveau. Uit een recente studie blijkt namelijk dat maar liefst 15 procent van de hoogopgeleide vrouwen spijt heeft van haar partnerkeuze.

Voor een onderzoek van coachingbureau SheConsult werden 600 hoogopgeleide vrouwen tussen de veertig en zestig jaar oud ondervraagd over hun werk- en privéleven, en toen bleek dat 15 procent spijt heeft van een vroegere partnerkeuze. Dat komt neer op zo’n 120.000 vrouwen, zo meldt RTL Nieuws. Zo vertelde een van de vrouwen tijdens het onderzoek dat haar mans werk altijd op de eerste plaats kwam. “Ik zag dat anders, maar het impliceerde wel dat ik voor het huishouden zorgde en eventueel later ook voor de kinderen. Daarnaast leidde zijn baan de keuze voor onze woonplaats.” Uiteindelijk liep de relatie tot een einde, maar als ze deze dingen eerder had ingezien had het waarschijnlijk minder lang geduurd, vertelt ze.

Daarnaast blijkt uit hetzelfde onderzoek dat vrouwen ook vaak spijt krijgen van keuzes die ze maken op het gebied van hun carrière, neem bijvoorbeeld het laten gaan van bepaalde uitdagingen. Waar deze spijtgevoelens vandaan komen? “Vrouwen zijn niet goed voorbereid op wat komen gaat”, legt onderzoeksleider Vreneli Stadelmaier uit. “Ze doen het goed tijdens hun opleiding en denken dat ze er met hard werken wel zullen komen.” Maar de werkvloer, van oudsher een omgeving van mannen, aldus Vreneli, kan zorgen voor verrassingen. Haar boek Yes She’s Smart – een slimme meid is op haar toekomst voorbereid geeft ze tips om verkeerde keuzes te voorkomen. Hebben? Hier kun je ‘m bestellen.

Zo word je rijk met Instagram >

Bron: RTL Nieuws | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook