Model met zeldzame aandoening maakt het in modewereld

Diversity rules!

Melanie Gaydos werd 28 jaar geleden geboren met een zeldzame erfelijke aandoening, namelijk ectodermale dysplasie. Maar dat betekende niet dat de Amerikaanse er bij de pakken ging neerzitten; Melanie heeft het ver geschopt en werd zelfs topmodel.

Door haar aandoening is haar lichaam niet volgroeid; zo heeft ze niet al haar tanden en ook bijna geen haar op haar hoofd. Dat ze er anders uitziet, heeft voor veel nare opmerkingen gezorgd – wat leidde tot depressies. Het was voor Melanie echter geen reden om de handdoek in de ring te gooien: toen eenmaal naar New York was verhuisd, ging ze volledig voor een carrière als model. “Ik wist dat er altijd wel fotografen op zoek zijn naar een opvallend uiterlijk”, aldus de Amerikaanse. En dat pakte goed uit: inmiddels is ze topmodel.

Haar succes is een voorbeeld van meer diversiteit in de modewereld. Zo zien we steeds meer modellen met realistische en échte vormen, maar ook modellen met andere aandoeningen. Diversity rules, toch? Echter is niet iedereen het eens met deze uitspraak, want er wordt ook geroepen dat ontwerpers en fotografen bewust zulke modellen uitkiezen om media-aandacht te krijgen. Wat vind jij?

Dé stijlgeheimen waar Parisiennes bij zweren >

Bron: Metro Lifestyle | Beeld: Getty Images, Instagram

Laatste nieuws