Het verwijderen van deze app verdubbelt je batterijduur

Don't shoot the messenger...

Lees ook

Heb je net je telefoon opgeladen en is-ie voor je gevoel na twee keer knipperen alweer leeg? Dat kan komen door de apps die je erop hebt staan.

Zodra het batterijtje op je telefoon rood wordt of knippert, doe je er alles aan om de batterijduur zo lang mogelijk te rekken. Je zet ‘m op vliegtuigstand, zet de helderheid een stuk lager en probeert ‘m zoveel mogelijk in je tas te laten zitten. Maar de makkelijkste manier om je batterij langer mee te laten gaan, is door een aantal apps te verwijderen.

Welke app je batterij letterlijk leeg zuigt? Je gaat het waarschijnlijk niet leuk vinden, maar de Facebook-app kun je beter van je telefoon verwijderen. Volgens John Koetsier van Inc.com verbruikt de app alleen al op de achtergrond zo’n 47 procent van je batterij; het verwijderen van de Facebook-app zou je batterijduur dus kunnen verdubbelen. Maar dat is niet de enige app waar de batterij van je smartphone onder lijdt. Ook Google Maps, Facebook Messenger, Instagram en WhatsApp zijn batterijslurpers.

Nog meer manieren om je batterij te saven? Zet je locatievoorzieningen en meldingen zoveel mogelijk uit.

Bewezen: vrouwen met dit kapsel zijn succesvoller op dating apps >

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook