Net-A-Porter stopt met verkoop van bont

Goed nieuws!

Net-A-Porter stopt met verkoop van bont

Dierenorganisaties zetten zich dagelijks in voor dieren die moeten lijden in naam van de mode. Hun harde werken werpt af en toe gelukkig zijn vruchten af, want webwinkel Net-A-Porter stopt met de verkoop van bont.

YOOX Net-A-Porter GROUP (YNAP), de webshop voor modeartikelen uit het luxere segment, heeft besloten een bontvrij beleid in te voeren. Dit betekent dat NET-A-PORTER, MR PORTER, YOOX en OUTNET geen artikelen met bont meer in hun collectie opnemen. Hiermee staat YNAP op de Bontvrijlijst van dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren. “Het is een goede ontwikkeling dat steeds meer bedrijven in het hoge segment hun verantwoordelijkheid nemen”, aldus directeur Nicole van Gemert. “Bont is allang geen statussymbool meer.”

Het nieuwe bontvrije beleid van YNAP is in lijn met hun streven naar milieuvriendelijker ondernemen. “We hebben een sterk gevoel van verantwoordelijkheid en erkennen het belang van een positieve bijdrage aan de maatschappij”, zegt Matteo James Moroni, hoofd duurzaamheid bij YNAP.

De Bontvrijlijst wordt steeds langer; merken die YOOX Net-A-Porter GROUP voorgingen, zijn bijvoorbeeld Hugo Boss, Armani, ZARA en de Bijenkorf.

Deze armband geeft je schokken als je te veel geld uitgeeft >

Bron: Net-A-Porter | Beeld: Getty Images