Je telefoon checken voor het slapen is schadelijk voor gezondheid

Schokkend...

Je telefoon checken voor het slapen is schadelijk voor gezondheid

Laten we eerlijk zijn: wie ligt er nog met een goed boek in bed als je ook nog even door je Facebook- en Instagram-feed kan scrollen voor het slapengaan?  Geen goed idee, als we Dr Dan Siegel mogen geloven. Volgens de professor van de UCLA School of Medicine zou het voor serieuze schade kunnen zorgen.

Aan Business Insider vertelt Siegel dat je nachtrust eronder zou kunnen lijden. “Mensen die hun ogen blootstellen aan het licht voor het slapengaan, geven hun brein signalen dat het wakker moet blijven”, legt hij uit. “Je checkt je mail, leest berichtjes die je binnenkrijgt. Je hersenen krijgen een teken dat ze nog geen melatonine (lees: het slaaphormoon) moeten aanmaken omdat het nog geen tijd is om te slapen.” In bed googelen hoe je het snelst in slaap kunt vallen is dus géén goed idee.

Het gevolg van de minder lange (en waarschijnlijk ook minder goede) nachtrust heeft ernstige gevolgen. Zo zou je concentratie er niet alleen op achteruit gaan, maar zal ook je geheugen je in de steek kunnen laten. “Daarnaast ben je minder goed in staat om problemen oplossen en raakt ook je stofwisseling in de war, waardoor je sneller aan kunt komen.” Na negenen geen schermen meer gebruiken, zo adviseert professor Siegel. “Zet je telefoon rond die tijd uit om je gezondheid te redden.”

Dit gebeurt er echt met je lichaam als je niet ontbijt >

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock