Hoe de wereld reageerde op de aanslag in Londen

“Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en geliefden”

Lees ook

Afgelopen weekend vond een verschrikkelijke aanslag plaats in Londen waarbij zeven doden vielen en tientallen gewonden. Een busje reed op London Bridge in op voetgangers; hierna reed het busje door naar Borough Market waar drie mannen uitstapten en mensen neerstaken. De drie daders werden doodgeschoten door de politie.

In drie maanden tijd was de aanslag van afgelopen zaterdag de derde in het Verenigd Koninkrijk. “We kunnen niet en moeten niet doen alsof door kunnen doorgaan zoals ze gaan”, aldus premier Theresa May. “Dingen moeten veranderen. Als land zou onze respons zoals altijd moeten zijn. We moeten samenkomen en samenwerken om onze vijanden te verslaan.”

“We zijn allemaal geschokt door de brute aanslagen in Londen”, vult Jeremy Corbyn van Labour Party aan. “Mijn gedachten zijn bij de familie en vrienden van de slachtoffers. Degenen die onze inwoners iets aan willen doen, ons uit elkaar willen drijven en ons wil aanvallen zullen geen succes boeken. We blijven samen om onze gemeenschappelijke waarden te verdedigen.”

Natuurlijk zijn niet alleen Britten in schok door de gebeurtenissen, maar overal ter wereld leven mensen mee. Justin Trudeau, premier van Canada, sprak zo ook zijn medeleven uit. “Dat er onschuldige mensen zijn omgekomen en gewond zijn geraakt. Mijn hart is gebroken dat er onder de doden een Canadees is. We leven mee met de families en vrienden van de slachtoffers en hopen dat de gewonden er bovenop komen. Mensen uit het Verenigd Koninkrijk hebben altijd laten zien hoe sterk ze zijn in tegenslagen. Dat hebben we ook gezien na de vorige aanslagen. Dit keer zal dat niet anders zijn.”

Ook in Frankrijk zijn de gedachten bij de nabestaanden. “In de nasleep van deze tragedie staat Frankrijk meer dan ooit naast het Verenigd Koninkrijk”, aldus president Emmanuel Macron. “Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en geliefden.” De Duitse Angela Merkel: “Na deze gebeurtenis zijn we allemaal geschokt en voelen we verdriet, maar zijn we ook standvastig.”

Ariana Grande aangeslagen na explosie bij concert in Manchester >

Bron: Marie Claire UK | Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook