Schokkend: dit doet een dag zitten met je billen

Ai...

Steeds meer mensen hebben een kantoorbaan. Ze zitten per dag acht uur of langer achter een bureau op hun billen. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat dit niet zo goed is voor je lichaam, omdat je de hele dag stilzit. Self Magazine schrijft dat een zittende baan ook nogal wat gevolgen heeft voor je billen en alles daaromheen.

Als je zittend werkt, hoeven je billen de hele dag niets te doen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je billen in de zogeheten slaapmodus terechtkomen. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de spieren in je billen maar ook voor andere delen van je lichaam. Door inactieve bilspieren worden je heupbuigspieren juist sterker, waardoor je rug gekromd wordt. Dit zorgt weer voor een slechte houding, wat uiteindelijk voor rugpijn kan zorgen.

Als je heupen en bilspieren niet naar behoren functioneren, kan dit op zijn beurt zorgen voor zwakkere enkels en knieën. Als je grote bilspieren het gewicht niet meer kunnen dragen, verplaatst het zich naar die zwakkere delen, waardoor je last krijgt. De spiermassa neemt af en het wordt dan ook steeds lastiger om nieuwe bilspieren te kweken in de sportschool. Dit zorgt niet alleen voor plattere billen maar ook voor een verslechterde bloedsomloop in de billen. Hierdoor loop je weer meer risico op cellulite.

Ai, je toch maar wagen aan de sport voor de mooiste billen dan?

5 tekenen dat je een stap terug moet doen op werk >

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws