Deze manier van solliciteren helpt je het snelst aan een baan

Wedden dat het de manier is waar je het minst snel aan denkt?

Lees ook

Als je op zoek bent naar een baan speur je waarschijnlijk alle websites af die je je kunt bedenken naar geschikte vacatures. Of je schakelt de hulp van een uitzendbureau in om wat werk uit handen te nemen. Toch zijn dit niet de beste manieren om zo snel mogelijk een baan te vinden, zo blijkt uit onderzoek van Randstad. Een open sollicitatie zou veel beter werken.

Het Belgische uitzendbureau checkte bij 11.000 mensen hoe ze het aanpakten als ze het afgelopen jaar op zoek waren naar een nieuwe functie. Uit hun studie blijkt dat onze zuiderburen het meest rekenen op arbeidsbemiddelingsbureaus, gevolgd door open sollicitaties en digitale wegen om een baan te vinden. Daarnaast is het ook nog altijd gebruikelijk om naar papieren vacatures te kijken of familie en vrienden in te schakelen.

Randstad keek niet alleen naar welke manieren het vaakst voorkwamen, maar ook welke het vaakst leidden tot succes. Open sollicitaties bleken de beste keuze te zijn bij het vinden van een baan (18 procent), gevolgd door arbeidsbemiddeling (15 procent) en uitzendbureaus (13 procent). Zo’n 11 procent vond een baan via digitale kanalen als LinkedIn.

In deze wereldsteden zijn de salarissen het hoogst >

Bron: HLN | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook