8 x Carrièrefouten die veel beginners maken

Je kunt ze maar beter vermijden als jij het helemaal wil maken.

Lees ook

Aan het begin van je carrière ben je natuurlijk hartstikke ambitieus, maar als je een beginner bent kan het best eng zijn om van je te laten horen. Je moet niet alleen een voet tussen de deur steken bij je droombedrijf, je moet je ook helemaal inzetten om te bereiken wat je wil. En daar gaat het bij twintigers vaak mis. Er zijn een aantal dingen die twintigers fout doen onderweg naar succes. Wil jij het helemaal maken op carrièregebied? Dan moet je de volgende dingen absoluut niet doen als beginner.

1/ Je vraagt niet genoeg geld tijdens je sollicitatiegesprek 

Als twintiger durf je dit niet zo goed en misschien vind je dit een beetje onbeleefd staan. Dit is een grote fout! Als je nu akkoord gaat met een laag salaris, zul je waarschijnlijk erge spijt krijgen en langere tijd moeten werken voor dit lage salaris. Kom een beetje voor jezelf op.

2/ Je wacht tot je droombaan aan komt waaien 

Niets komt aanwaaien in het leven, en zo ook je droombaan niet. Als je iets wil bereiken in het leven zul je er keihard voor moeten knokken. Denk je dat er bij alle succesvolle mensen zomaar een dikke bankrekening uit de lucht is komen vallen? Neen. 

3/ Je neemt niet genoeg risico’s 

Als twintiger durf je niet zoveel risico’s te nemen omdat je bang bent dat het fout gaat. Dit is geen goede gedachte. Succes krijg je door te vallen en weer op te staan. 

4/ Je bent er niet op gekleed

De eerste indruk zal voor altijd in gedachte blijven bij iedereen. Hoe casual je bedrijf ook is, je kunt als hippe twintiger gewoon echt niet aan komen wandelen met je ripped jeans en warrig haar.

5/ Je gaat akkoord met het antwoord ‘nee’

Nooit doen! Als je iets heel graag wil, zul je er alles voor doen om te bewijzen dat jij een dikke vette “JA” waard bent.

6/ Je maakt je drukker om je goede cijfers dan dat je je druk maakt om je netwerk 

Pas als je je in het werkveld begeeft zul je je realiseren hoe belangrijk je netwerk is. Het is veel makkelijker om via via ergens binnen te komen dan met goede cijfers op je diploma. Daar kijkt uiteindelijk geen enkel bedrijf naar. 

7/ Je gaat niet weg bij een baan die je helemaal niet leuk vindt

Het werkt niet om oneindig te wachten tot die leuke baan aan komt waaien. Heb je het niet naar je zin? Hup, stappen ondernemen! 

8/ Je blijft langer op je werk om indruk te maken

Je baas zal alleen onder de indruk van je zijn als je goed werk verricht, niet als je tot diep in de nacht aan het typen bent. 

5 tekenen dat je een stap terug moet doen op werk >

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook