Zien: de nieuwe hebberigmakende collectie van Nike

Geïnspireerd op vrouwelijke atleten als Elaine Thompson.

Lees ook

Omdat sterke vrouwelijke atleten het verdienen om vaker in de schijnwerpers te staan, komt Nike met hun nieuwe Beautiful X Powerful Collection. Deze is geïnspireerd op sportvrouwen, met in het bijzonder Olympisch atlete Elaine Thompson.

Afgelopen zomer sleepte Elaine medailles in de wacht op de 100 en 200 meter sprint, waarmee ze de eerste vrouwelijke atlete was die dit voor elkaar kreeg sinds 1988. Dit heeft natuurlijk jaren van hard trainen en werken gekost, waarin ze altijd in zichzelf heeft geloofd. “Alleen omdat je soms tweede of derde wordt in een race, betekent niet meteen dat je een verliezer bent. Van binnen ben je nog steeds een winnaar”, aldus Thompson. “En zelfs als je wint, moet je blijven werken om meer te bereiken.”

Deze boodschap wil ze graag overbrengen op jongere vrouwelijke atleten en dit doet ze samen met Nike. De Beautiful X Powerful Collection is de tweede schoenenreeks die geïnspireerd is op vrouwelijke atleten en hun prestaties, en bestaat uit witte sneakers met gouden details. Welke modellen in een nieuw jasje zijn gestoken? In de collectie vind je de modellen Cortez, Air Max Thea, Internationalist, Blazer Low en Air Max Jewel terug. Deze zijn vanaf vandaag wereldwijd verkrijgbaar.

Experts: zo veel mag je volgens experts per jaar uitgeven aan kleding >

Elaine Thompson
Elaine Thompson

Bron/beeld: Nike

Laatste nieuws

Zie ook