Intelligente mensen zijn rommeliger, nachtbrakers en schelden meer

Herkenbaar?

Komt jouw creatieve brein pas wat later op gang en ga jij daardoor laat naar bed? En erger jij je mateloos aan jezelf omdat je zo rommelig bent? Dat gedrag zou niet zomaar ergens vandaan komen; volgens onderzoekers zou het komen doordat je een hoog IQ hebt.

Uit onderzoek van de University of Minnesota blijkt dat een rommelig bureau gelinkt is aan een geniaal brein en een hoge intelligentie. Je zou liever niet veel tijd aan het opruimen van je spullen besteden, omdat je belangrijke dingen aan je hoofd hebt. Daarnaast kleeft er nog een voordeel aan een rommelige werkplek: het zou namelijk je creativiteit stimuleren.

Daarnaast zou schelden een teken zijn van intelligentie. Uit een studie zou namelijk blijken dat mensen die de meeste scheldwoorden kunnen noemen in één minuut, hoger scoren op een IQ-test. Dit zijn niet de enige twee tekenen van intelligentie, ook tot laat opblijven zou een van de tekenen zijn. Nachtbrakers zouden hogere IQ’s hebben; kijk maar naar mensen als Barack Obama, Charles Darwin en Winston Churchill – zo schrijft Independent. Herkenbaar?

Bewezen: kale mannen zijn knapper, intelligenter en succesvoller >

Bron: Independent | Beeld: iStock

Laatste nieuws