Bij deze temperaturen is het te warm om te werken

Aha!

Bij deze temperaturen is het te warm om te werken

Als je een vrije dag hebt, gaat er niets boven tropische temperaturen en chillen in de zon; moet je werken, dan is de hitte minder aangenaam. Maar wanneer is het nu echt té warm om te werken?

Het hangt natuurlijk af van welk werk je doet, aldus HLN. Zit je op de hele dag op kantoor, dan zou vanaf 29 graden actie ondernomen moeten worden, terwijl je bij zwaar fysiek werk al moet oppassen vanaf 18 graden. Bij halfzwaar werk geldt dat je moet oppassen vanaf 26 graden, bij zwaar werk vanaf 22. Er moet volgens de Belgische nieuwssite wel vermeld worden dat deze temperaturen bepaald zijn met een speciale globethermometer, dus bij je gewone thermometer moet je er nog wat graden bij optellen.

Ben je niet in de gelegenheid om een dag vrij te nemen, zorg er dan in elk geval voor dat je goed gehydrateerd blijft. Drink genoeg water en zoek indien mogelijk de airco op. Kun je vanuit huis werken en is het daar koeler? Overleg dan met je baas of begin desnoods eerder op de dag zodat je ook eerder klaar bent. Kun je ook nog een beetje van dat zonnetje genieten. Win-win!

Even serieus: hoeveel weet jij als zzp'er van je pensioen af? >

Bron: HLN | Beeld: iStock