Onderzoek: Zo ziet de perfecte vrouw eruit volgens mannen

En zo denken vrouwen erover. Mee eens?

Lees ook

Dacht jij dat de ogen van een man bij een eerste ontmoeting als eerste afdwalen naar je borsten en billen? Think again, één op de vijf mannen kijkt als eerste naar de blik in iemands ogen en hetzelfde aantal valt de glimlach als eerste op. Dit blijkt uit onderzoek van Lexa.nl.

Blond met een hond
De datingwebsite vroeg 10.000 Nederlandse singles hoe hun perfecte date eruit ziet. Hier kwam onder meer uit waar mannen als eerste naar kijken, maar ook wat ze zoeken in een vrouw, zowel qua uiterlijk als qua innerlijk. Mannelijke singles geven toe het snelst voor een blonde vrouw met blauwe ogen te vallen. Welk beroep de ‘ideale vrouw’ heeft? Volgens het onderzoek is ze doktersassistente. Daarnaast is een sportieve vrouw gewild bij mannen, mét een atletisch gebouwd lichaam – aldus één op de vijf ondervraagde heren. Een voorliefde voor muziek, reizen en honden zou het perfecte plaatje helemaal compleet maken.

En andersom?
Vrouwen zouden het liefste daten met een man met kort bruin haar en blauwe ogen. Net als mannen vinden vrouwen een date met een hond het aantrekkelijkst, maar ook mannen met vissen (8,5 procent) en mannen met paarden (8,5 procent) hebben een streepje voor. Een sixpack of afgetraind lichaam is volgens de ondervraagde vrouwen nergens voor nodig: een man met een normaal postuur valt beter in de smaak. Mee eens?

Lees ook: In Bolivia en Rwanda is er meer gelijkheid tussen man en vrouw in Nederland

Bron: Lexa.nl | Beeld: Anne Timmer

Laatste nieuws

Zie ook