Onderzoek: door dit goedje groeit je haar drie keer zo snel

Japanse onderzoekers hebben hét wondermiddel gevonden – en het is nog lekker ook!

Onderzoek: door dit goedje groeit je haar drie keer zo snel

Ben je bang voor dunner wordend haar naarmate je ouder wordt? Geen zorgen, Japanse onderzoekers beweren een wondermiddel gevonden te hebben dat je haar tot drie keer sneller laat groeien. Namelijk wasabi.

Als sushi-liefhebber, ben je er vast al mee bekend. De wortel waarvan de groene wasabi-pasta gemaakt wordt, zou de haargroei stimuleren dankzij stofjes als isosaponarin en 6-MSITC; deze zouden je lokken tot drie keer sneller laten groeien.

Helaas zit er wel een keerzijde aan deze fantastische conclusie, want hoe lekker is wasabi? Volgens wetenschappers heeft het geen zin om wasabi zoals die wij het kennen op ons hoofd te smeren of om er meer van bij je sushi te eten. Alleen pure wasabi-wortel zou namelijk het gewenste effect hebben. Deze is lastig te kweken en het kost veel tijd voordat je een volgroeide en bruikbare wortel hebt. Om die reden zou het dan ook een heel kostbaar product worden dat je niet voor een paar tientjes koopt.

De Japanse onderzoekers zetten hun studie nog even voort en hopelijk komt daar een goedkoper alternatief uit. En ondertussen genieten we gewoon nog maar even van de wasabi bij onze sushi!

Lees ook: Deze 90's haaraccessoire is terug van weggeweest

Beeld: Getty Images