Dé stijlgeheimen waar Parisiennes bij zweren

Franse modebloggers Marta van Life of Boheme, Louise van Miss Pandora en Kenza van La Revue de Kenza delen hun tips.

Lees ook

Dat Parisiennes een verfijnd gevoel voor mode hebben, weten we allemaal. Soms lijkt het alsof ze zomaar iets uit de kast hebben getrokken, maar weten ze tóch hun outfit volledig te rocken. Hoe krijgen ze het voor elkaar? De Franse modebloggers Marta van Life of Boheme, Louise van Miss Pandora en Kenza van La Revue de Kenza delen hun tips.

1/ Draag geen strakke outfit

Volgens Marta moet je nooit een volledig strakke outfit uit de kast trekken. “Draag niet een strakke broek met een strakke top. Always mix and match.”

2/ Kijk goed naar anderen

“Als Parisienne gebruik ik graag stijltips van de iconische Brigitte Bardot. Ze heeft de juiste mix van sexy en vrouwelijkheid maar toch ook een vleugje boyish.” 

3/ Volg nooit de laatste trends

Als je met de tijd mee wilt gaan, ben je snel geneigd om trends te volgen, maar volgens Marta kun je dat beter niet doen. Je zou trends moeten mixen met je eigen stijl en de items die je al in je garderobe hebt hangen. Zo zorg je er voor dat je er anders uitziet dan het gros van de mensen én dat je een eigen draai geeft aan de mode.

4/ Geen leggings

Een strakke legging naar de sportschool is geoorloofd, maar Kenza zou nooit een legging dragen onder haar daily outfit. “Het is alsof je je pyjama aanhebt, het is niet heel elegant.”

5/ Matching outfits zijn een must

En dan hebben de modemeisjes het niet over een broek en een top met hetzelfde printje, maar over sokken en lingerie die bij elkaar passen. Van top tot teen zou je er perfect gestyled uit moeten zien, vooral voor jezelf.

6/ Het draait allemaal om zelfvertrouwen

“Parisiennes kleden zich met elegantie en zelfvertrouwen, níet om gezien te worden”, aldus Marta. “Ik denk dat dat is wat anderen inspireert.”

Deze jumpsuits draag je naar kantoor >

 

Een bericht gedeeld door KenzaSMG (@kenzasmg) op

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook