Inwoners van Manchester laten massaal een bij tatoeëren

Voor het goede doel.

Lees ook

Vorige week eindigde het concert van Ariana Grande in Manchester in een drama. Door een zelfmoordaanslag vielen er tientallen slachtoffers, en ter nagedachtenis aan hen laten de inwoners van de stad massaal een bijtje op hun lichaam tatoeëren.

Dat ze massaal kiezen voor een bijentattoo is geen verrassing: het beestje staat symbool voor Manchester tijdens de Industriële Revolutie. Alchemy Tattoo Studio riep mensen op om het stadssymbool te laten tatoeëren voor een bedrag van 22 pond: één pond voor ieder slachtoffer dat omkwam bij de aanslag. Maar de klanten kozen ervoor om veel meer neer te leggen, aangezien de opbrengst naar de slachtoffers en hun familie zou gaan. Zo betaalde één klant 60 pond en een ander zelfs 100 pond.

Sinds de oproep heeft de tattooshop het extreem druk. Honderden mensen lieten afgelopen weekend al een bijtje tatoeëren en ze stonden in de rij, terwijl het hartstikke warm was. Bars en winkels aan de overzijde van de straat deelden drankjes en ijsjes uit om te zorgen voor wat verkoeling.

Ariana Grande aangeslagen na explosie bij concert in Manchester >

Bron: RTL Nieuws, Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook