Ariana Grande aangeslagen na explosie bij concert in Manchester

Dit weten we tot nu toe van de verschrikkelijke gebeurtenis in Manchester.

Lees ook

Maandagavond gaf Ariana Grande een concert in de Manchester Arena waarbij duizenden fans aanwezig waren. Na het evenement vond een explosie plaats waarbij tientallen gewonden en doden vielen. De Amerikaanse zangeres is enorm aangeslagen.

Even na 23.30 uur was er een explosie plaats bij de ingang van de Manchester Arena, die plaats biedt aan zo’n 23.000 bezoekers. Bij de aanslag raakten tientallen mensen gewond, ook vielen er doden: inmiddels is het dodental opgelopen tot 22. Onder de slachtoffers zijn ook kinderen.

Dinsdagochtend maakte de politie bekend dat de explosie is veroorzaakt door één man die daarbij zelf is omgekomen. “We gaan er in dit stadium vanuit dat de aanslag gisteravond door één man werd uitgevoerd”, aldus politiechef Ian Hopkins. “We proberen vast te stellen of hij alleen handelde of als onderdeel van een netwerk. We denken dat hij een geïmproviseerd explosief bij zich had dat hij ontstak om deze gruweldaad te veroorzaken.”

Volgens TMZ is Ariana Grande ongedeerd, maar hysterisch en ontroostbaar. Ze zou er kapot van zijn dat haar fans gewond zijn geraakt of overleden zijn. Donderdag zou ze optreden in Londen, maar of dat doorgaat is nog niet zeker.

Deze vrouwen ontsnapten uit handen van Boko Haram >

Bron: Metronieuws, Beau Monde | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook