Zo voorkom je een sleur in jullie relatie

Nummer #3 heb je écht nodig!

Als je al een lange tijd samen bent met je partner, kan op een gegeven moment alles een beetje vanzelfsprekend worden. Voor je het weet sluipt de sleur erin en dat wil je natuurlijk niet. Voorkomen is beter dan genezen!

1/ Probeer iets nieuws samen

Er is niets beters om de sleur te doorbreken dan een gemeenschappelijke hobby. Zijn jullie beiden gek op fotografie? Volg samen een cursus. Koken meer jullie ding? Ook goed. Het zal zorgen voor nieuwe gespreksonderwerpen; samen iets nieuws ontdekken versterkt jullie band.

2/ Maak toekomstplannen

Niet schrikken, want je hoeft echt geen jaren vooruit te kijken. Maar plan bijvoorbeeld samen een weekendje weg of probeer een lange reis te plannen. Het zorgt ervoor dat je iets hebt om naar uit te kijken en het geeft een kleine adrenaline kick wanneer jullie relatie daarom vraagt.

3/ Stel een wekelijkse date night in

Vooral als je eenmaal samenwoont zul je merken dat je misschien langs elkaar heen gaat leven. Je woont onder één dak, maar juist omdat je het gevoel hebt dat je altijd samen kunt zijn, zie je elkaar minder dan je zou willen. Neem de ander niet voor lief; kies een dag in de week die je vrijhoudt voor elkaar. Ga leuke dingen doen samen en neem écht de tijd voor elkaar. En wat dacht je ervan om die telefoon eens thuis te laten?

4/ Vergeet niet te zeggen dat je van elkaar houdt

Blijf elkaar de waardering geven die je in het begin van jullie relatie ook gaf. Toen vertelde je hem waarschijnlijk nog regelmatig hoe gek je op hem was, nu schieten die woorden er nog weleens bij in. Houd de romantiek in leven en vertel hem dat je van hem houdt. Ook oude herinneringen ophalen – voor jezelf of samen – kan helpen om de sleur op afstand te houden.

De lieve dingen die je vriend doet zonder dat jij het doorhebt >

Bron: Lifehack | Beeld: iStock

Laatste nieuws