Deze fout maken we állemaal tijdens het eten

Oei... maar zó los je het op.

Hoe vaak zit jij tijdens het avondeten nog echt aan de eettafel zónder je telefoon en zónder dat de televisie aanstaat? Precies, waarschijnlijk veel te weinig. Maar het is oppassen geblazen, want zoals al vaker bewezen zorgt afleiding tijdens het eten ervoor dat je teveel eet, en dus aankomt. Maar wist je ook dat bewust eten je juist kan helpen met afvallen?

Onderzoekers van de Amerikaanse North Carolina State University bewijzen dat je niet alleen in balans blijft als je bewust met je eten bezig bent, maar dat je er ook nog eens van afvalt. Volgens hen zou je je zelfs niet moeten focussen op diëten als je wil afvallen; mindful eten zou al een groot verschil kunnen maken. Met deze conclusies op zak heeft het onderzoeksteam een afvalprogramma ontwikkeld dat vijftien weken duurt en waarmee je twee kilo in gewicht zou verliezen. Bovendien bleek dat het verloren gewicht na zes maanden niet terug was gekomen. “Bewust eten betekent dat je eet zonder enige vorm van afleiding”, legt onderzoeker Carolyn Dunn uit. “Kijk geen televisie, speel geen spelletjes tijdens het eten en eet niet achter je bureau.”

Snacks hoef je volgens Carolyn niet te laten staan, maar je zou er maar twee happen van moeten nemen. “Stel, je hebt zijn in een calorierijke snack zoals chocolademousse. Neem dan twee happen, focus je hierop en haal er zo maximaal plezier uit. Uit een eerder onderzoek blijkt namelijk dat de eerste twee happen worden geassocieerd met het meeste genot. De rest eet je dan op een ander moment.”

Dit is het beste ontbijt als je wil afvallen >

Bron: GVA | Beeld: iStock

Laatste nieuws