Waarom steeds minder vrouwen oksels scheren

Met deze temperaturen grijpen we massaal naar onze scheermesjes. Of toch niet?

Met dit mooie weer en het tropische weekend voor de deur halen we massaal onze scheermesjes uit de kast. Of toch niet? Uit onderzoek van Mintel blijkt dat steeds minder millennials de moeite nemen om zich te ontharen, mét een reden.

Uit cijfers blijkt dat in 2013 zo’n 95 procent van de vrouwen tussen de8 16 en 24 jaar oud hun oksels schoren of lieten harsen; vorig jaar was dit percentage gezakt naar 77 procent. Volgens het onderzoeksteam ligt deze daling aan de verandering in het denken over gezondheid. Zo zouden steeds meer mensen zich zorgen maken over het feit dat ze hun delicate huid beschadigen doordat ze op agressieve manieren hun haren proberen te verwijderen.

Een aantal bloggers en celebs nam al het voortouw in de trend om lichaamshaar te laten groeien. Dankzij hun kiekjes op Instagram wordt het verschijnsel iets normaler, wat ervoor zorgt dat de drempel voor andere vrouwen ook steeds lager wordt. “Ik ben geïnspireerd door krachtige vrouwen om het niet meer te doen”, vertelt Franky Kentish aan Metro UK. Zij besloot anderhalf jaar geleden te stoppen met scheren. “Zij lieten hun vrouwelijke lichamen zien mét lichaamshaar en het zag er zo natuurlijk uit. Stoppen met scheren en mijn haar omarmen heeft ervoor gezorgd dat ik me lekkerder voel in mijn lichaam.” Wat vind jij?

Dit alcoholische drankje is het slechtst voor je huid >

Bron: Metro UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws