Dankzij deze hack verbrand je dagelijks 350 calorieën extra

En dat met een kantoorbaan!

Lees ook

Je kunt nog zo veel sporten of gezond eten, als je zittend werk hebt zal dat allemaal veel minder effect hebben. Amy Lawrenson van van Byrdie had ook een kantoorbaan en kreeg door het vele zitten last van haar rug. Ze besloot een sta-bureau uit te proberen en het resultaat is verbluffend! 

Ze viel direct flink af in de eerste periode van het staand werken achter haar nieuwe, hoge bureau. We weten dat je met rennen of lopen veel calorieën verbrandt, maar over het effect van staan was bij ons nog niet zoveel bekend. De BBC en de universiteit van Chester onderzochten tien mensen die allemaal zittend werk deden. Per dag lieten ze hen drie uur staan en hielden ze hun hartslag bij. Deze nam toe tijdens het staan. “Dat maakt al een verschil van gemiddeld een hele calorie verbranding per minuut,” zegt onderzoeker dokter Buckley. Het lijkt niet zo veel, maar bedenk even hoeveel dat is op een 40-urige werkweek.

Daarnaast span je door te staan meer spieren aan dan wanneer je zit, en ook je spijsvertering zal beter werken wanneer je staat. Het lijkt misschien gek om te staan achter je bureau, maar volgens Amy raak je er snel aan gewend en zul je nooit meer anders willen!

Mijn verhaal: ‘Door die #fitgirls kreeg ik anorexia’ >

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook