Bij deze cocktailbar draait alles om duurzaamheid

#ZeroWaste

Lees ook

Waarschijnlijk houd je sneller rekening met voedselverspilling wanneer je in de supermarkt staat, dan wanneer je een avond cocktails gaat drinken. Een nieuwe cocktailbar in Londen bewijst echter dat duurzaamheid en cocktails best samen kunnen gaan, met een ‘zero waste’ beleid.

Bij cocktailbar Scout staat duurzaamheid centraal, en proberen ze álles uit hun ingrediënten te halen. Gaat er bijvoorbeeld eiwit in een cocktail, dan wordt de eidooier gebruikt om mayonaise mee te maken; wordt er zuurdesembrood gemaakt, dan gaat het overtollige gist in het bier dat ze zelf brouwen.

Daarnaast gebruiken ze producten uit het seizoen en staan er ook cocktails op de kaart met louter verantwoorde ingrediënten, zoals een cocktail op basis van bieten- of wortelsap. “Het idee voor deze duurzame cocktailbar begon bij het verwerken van ingrediënten die je normaal gesproken weggooit”, legt oprichter Matt Whiley uit aan Metro UK. “We zijn continu bezig met het bedenken van nieuwe manieren om verspilling tegen te gaan.”

Want to go? De cocktailbar bevindt zich in Shoreditch in Londen. 

Zo veel glazen wijn mag je drinken tijdens je dieet >

 

Een bericht gedeeld door Scout (@scoutldn) op

 

Een bericht gedeeld door Scout (@scoutldn) op

 

Een bericht gedeeld door Scout (@scoutldn) op

Bron: Metro UK, Just Opened London | Beeld: iStock, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook