Onderzoek wijst uit: dit land heeft de beste stranden ter wereld

Goed nieuws, want wij hoeven er niét ver voor te reizen.

Onderzoek wijst uit: dit land heeft de beste stranden ter wereld

Cultuur, lekker eten, zon en een gezellig nachtleven: het zijn allerlei criteria die je meeneemt als je een vakantie boekt. Wat ook een pre is, is de aanwezigheid van een mooi strand. Waar je daarvoor het beste naartoe kunt gaan? Naar Spanje.

Om naar het land met de allerbeste stranden te gaan, hoeven we niet lang in het vliegtuig te zitten. Spanje heeft namelijk volgens de Blue Flag International Jury het grootste aantal mooie stranden ter wereld, maar liefst 579 om precies te zijn. De Spaanse stranden kregen de meeste blauwe vlaggetjes voor factoren als hygiëne, sanitaire voorzieningen, veiligheid, toegankelijkheid en toezicht van lifeguards. Dit is niet de eerste keer dat Spanje als winnaar uit de bus komt: al sinds 1987 is Spanje het land met wereldwijd de meeste en beste stranden.

Wat dan zoal de beste stranden zijn? Ocata Beach in Barcelona en El Socorro Beach in Tenerife zijn er twee die je volgens de jury niet zou mogen missen. Geen trip naar de Spaanse costa op de planning staan? No worries, Griekenland heeft met een tweede plek ook heel wat mooie stranden – gevolgd door Frankrijk, Turkije, Italië en Portugal. In geen enkel geval ver reizen, dus!

Deze Italiaanse stad betaalt je € 2000 om erheen te verhuizen >

Bron: Travel + Leisure | Beeld: iStock