In deze branche verdienen vrouwen 35 procent meer dan mannen

Tijd voor een carrièreswitch?

Lees ook

Hoewel het nog steeds vaak zo is dat mannen vele malen meer verdienden dan vrouwen, neemt de loonkloof wereldwijd beetje bij beetje af. Toch is het nog lang niet altijd zo dat mannen en vrouwen voor dezelfde functies evenveel verdienen; bij bijvoorbeeld de Europese Unie is het maandloon van mannen nog altijd 19,1 procent hoger dan dat van vrouwen. Maar ladies, er is een branche waar wij een hoger salaris krijgen: de modewereld.

Dat vrouwelijke modellen meer verdienen dan mannelijke, kwam eerder al aan het licht. Vrouwen zouden voor een catwalkshow van een grote ontwerper zo’n 45.000 euro krijgen, mannen zo’n 12.000 euro. Er is echter nóg een job in de mode waarbij vrouwen meer verdienen, tot maar liefst 35 procent: de social influencer. Denk aan Negin Mirsalehi, Aimee Song en Chiara Ferragni – om er maar een paar te noemen. Deze vrouwen delen hun leven op social media en gaan daarbij samenwerkingen aan met merken, waarvoor ze flink betaald krijgen.

De Italiaanse Chiara Ferragni zou de grootste zijn op dit gebied. Met een omzet van 7 miljoen euro (!) in 2015 heeft ze zich goed op de kaart gezet en geschat wordt dat haar inkomen momenteel nog hoger is.

Deze hobby gaat ervoor zorgen dat je nog sterker in je schoenen staat >

Bron:  HLN | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook