Science says: waarom veel koppels uit elkaar gaan in het voorjaar

Was het jou al opgevallen?

Lees ook

Terwijl het voorjaar de periode is dat er veel nieuwe liefdes opbloeien, is het helaas ook de tijd van het jaar dat een hoop relaties stranden. Dat laatste is echter gemakkelijk te verklaren, volgens we de founder van The Friendly Psychologist.

Tegenover The Huffington Post vertelt Jacqui Manning dat de winter weleens de oorzaak zou kunnen zijn van al die break-ups. In die periode zijn we namelijk juist niet bezig zijn met het beëindigen van onze relaties, aangezien er veel familiefeesten zijn en je veel tijd samen doorbrengt. “Als het weer warmer wordt hebben mensen het drukker”, legt ze uit. “Je partner krijgt niet meer altijd al jouw aandacht en doordat je vaker apart van elkaar tijd doorbrengt, verdwijnt ook de angst rondom het beëindigen van je relatie.” Daarnaast zou je in het voorjaar veel nieuwe mensen ontmoeten doordat je veel buiten bent, of je komt daardoor ‘oude bekenden’ tegen die single zijn, wat kan zorgen voor de nodige verleidingen. Tel daar de festivals bij op en daar ga je: je droomt er bijna van om als onbezorgde single de zomer door te fluiten.

Totdat de koudere dagen aanbreken: dan zouden we weer massaal aan de relatie willen. Als de temperaturen dalen, zijn we geneigd om meer naar elkaar toe te trekken. Lees: lekker warm tegen elkaar aankruipen…

De lieve dingen die je vriend doet zonder dat je het doorhebt >

Bron: Huffington Post | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook