Ontbijt jij met yoghurt? Goed nieuws!

Yum!

Lees ook

Dat yoghurt een heerlijk (en healthy) ontbijtje kan zijn, wisten we natuurlijk al. Nu blijkt echter dat er nóg een goede reden is om regelmatig yoghurt te eten. Uit recent onderzoek van de Virginia School of Medicine blijkt namelijk dat het eten van yoghurt symptomen van een depressie kan verminderen.

De wetenschappers deden in hun onderzoek een test met gestreste muizen. Ze voerden de dieren een bacterie die ook in yoghurt zit – Lactobacillus. Het resultaat was verrassend: wanneer de muizen de bacterie in hun lichaam hadden, hadden ze een goede mood en waren ze minder depressief. Als de bacterie weer uit hun lichaam verdwenen was, keerden de muizen terug in hun gestreste staat.

De wetenschappers keken daarnaast naar het angstniveau van de muizen en ook daarop zou Lactobacillus een positief effect hebben. Volgens de onderzoekers komt dat doordat de bacterie het kynurenine-niveau in het bloed van de muizen beïnvloedt, wat geassocieerd wordt met stress. De effecten moeten nog getest worden op mensen, maar soms een extra yoghurtontbijtje kan in ieder geval geen kwaad!

Waarom je nooit muesli moet eten uit een ronde kom >

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook