Op naar de zon? Zo zorg je voor de beste bescherming voor je ogen

Ik ga op reis en ik neem mee... een zonnebril! Maar er is zó veel meer.

Lees ook

De zomer komt dichter en dichter bij en dat betekent waarschijnlijk ook dat je vakantie al bijna voor de deur staat. Een nieuwe bikini, slippers en zomerse jurkjes: tijd om de essentials voor je trip in te slaan.

Wat je natuurlijk ook niet moet vergeten in je koffer, is een fijne zonnebril. Niet alleen als mode-item, maar ook om je ogen te beschermen. Een bril is echter niet de enige manier om je ogen te verzorgen, Bausch + Lomb somt nog een aantal belangrijke tips op om je kijkers van een optimale bescherming te zien.

1/ Zoals genoemd is een goede zonnebril essentieel; ook als je lenzen draagt. Sommige lenzen hebben dan wel een UV-blokker in zich zitten, maar deze beschermen vaak niet het volledige oog.

2/ Harde lenzen? Het zal even wennen zijn om dan zachte lenzen te dragen, maar als je op een strandvakantie gaat zou het toch verstandig zijn om dit te overwegen. Een zandkorrel op je harde lens is namelijk geen pretje, van een zachte lens krijg je ‘m er gemakkelijker af.

3/ Een frisse duik in het zwemband of in de zee is natuurlijk onmisbaar als je op een zonvakantie gaat. Je float vergeet je vast het water niet mee in te nemen maar je zou ook een zwembril op moeten zetten, zo adviseren de experts. Het zout- of chloorwater is minder goed voor je ogen dan je denkt, helemaal in combinatie met lenzen.

4/ Lenzendrager of niet, als je met het vliegtuig of met de auto op vakantie gaat is het een goed idee om oogdruppels mee te nemen. Het reizen zorgt voor droge ogen; dit komt door droge lucht in het vliegtuig en door de airco in de auto. Houd je ogen vochtig, dit kan de kans op irritaties verminderen.

5/ Praktische tip: je wil natuurlijk zo veel mogelijk jurkjes, tops en schoenen meenemen in je koffer wat betekent dat je ieder plekje in je koffer zo goed mogelijk wil benutten. Bausch + Lomb adviseert daarom om daglenzen mee te nemen in plaats van maandlenzen. Hoef je geen lenzenvloeistof mee te nemen, wat veel scheelt in ruimte en gewicht. Handig!

5 x Gouden tips tegen droge en vermoeide ogen >

Advertorial | Bron: Bausch + Lomb | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook