Met deze sollicitatietip sleep jij je droombaan binnen

Enne, het is helemaal niet moeilijk!

Natuurlijk hebben je houding en kledingkeuze een grote invloed, maar er is een techniek om sollicitatievragen te beantwoorden die je een duwtje in de goede richting geeft. Wil jij je droombaan binnenslepen? Dan moet je nu even héél goed opletten.

Tijdens een sollicitatiegesprek kun je ervan uitgaan dat er gevraagd wordt naar je sterke en zwakke punten. Het geheim zit ‘m in het omdraaien: geef je zwaktes aan, maar vertel bij elk punt waarom je het ziet als een toekomstig sterk punt en hoe je daarvoor gaat zorgen. Begin dus met het opbiechten van je zwakke punten, maar breng het zo dat op een gegeven moment de focus alleen nog ligt op jouw sterke punten.

Ben je bijvoorbeeld niet goed met cijfers? In plaats van erover te liegen of de boel mooier te maken dan het is, geef je aan dat je een cursus gaat volgen (of beter: al volgt) om je vaardigheden te verbeteren. Vergeet niet te vermelden dat het op korte termijn dus géén zwak punt meer is. Door de focus te leggen op je sterke punten kom je veel positiever over, wat een fijn gevoel bij je toekomstige werkgever achterlaat. Succes!

Deze banen maken het gelukkigst (en deze het minst) >

Bron: PureWow | Beeld: iStock

Laatste nieuws