Bewezen: schelden tijdens het sporten is goed voor je

Je hoeft je dus niet schuldig te voelen!

Lees ook

Hoe zwaarder je work-out is, hoe bozer jij wordt op je sportinstructeur. In je hoofd maak je hem uit voor van alles en nog wat, en soms gooi je er ook per ongeluk iets uit. Herkenbaar? Voel je niet schuldig, want schelden tijdens het sporten zou hartstikke goed voor je zijn.

Onderzoekers van de Britse University of Keele wisten te bewijzen dat schelden tijdens een work-out je meer kracht geeft en ervoor zorgt dat je sportprestaties een flinke boost krijgen. Ze kwamen tot deze conclusie door een groep jongvolwassenen op een sportfiets te zetten en een andere groep leeftijdgenoten armoefeningen met gewichten te laten doen. Degenen die scholden tijdens hun work-out, zouden zowel harder fietsen als met zwaardere gewichten kunnen trainen. “Een mogelijke verklaring is dat schelden ’t gedeelte van je hersenen stimuleert dat ook actief is wanneer je in gevaar bent”, legt een van de onderzoekers uit. “Als dat de reden is, maakt schelden je sterker en dat is precies wat we zagen in onze experimenten.”

Het is niet de eerste keer dat uit een onderzoek blijkt dat schelden bevorderend is voor je sportsessie, dus gooi alles er maar uit!

Dit moet je aan je smoothie toevoegen om af te vallen >

Bron: HelloGiggles, Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook