Bewezen: mensen die fictie lezen zijn aardiger

Ha!

Lees ook

Dat mensen die boeken lezen langer leven, wisten we al. En dat het soort boeken dat je leest alles onthult over je interesses, zal ook geen verrassing zijn. Je leesvoorkeur zou echter ook veel zeggen over hoe aardig je bent.

Onderzoekers van Kingston University namen de voorkeuren voor boeken en televisieseries van 123 mensen onder de loep. Hierna werd gekeken naar de interpersoonlijke vaardigheden van de deelnemers. Wat bleek? Lezers zouden beter in staat zijn om op een sociaal wenselijke manier te reageren dan binge watchers. Die zouden bovendien minder vriendelijk zijn en zich minder kunnen inleven in een ander.

Ook het boekengenre dat je kiest zou volgens de wetenschappers veel vrijgeven over je emotionele intelligentie. Zo zouden roman-liefhebbers het meest empathisch zijn en fans van komedie het best kunnen samenwerken. “Het lezen van fictie is gelinkt aan een reeks empathische vaardigheden”, beweren de onderzoekers. “Vooral een combinatie van fictie en komedie zou de sleutel kunnen zijn tot betere empathische skills.”

Deze boeken moet je lezen om succesvoller te zijn in de liefde >

Bron: Metro UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook