Deze hobby gaat ervoor zorgen dat jij nóg sterker in je schoenen staat

Enne, je zou er geen spijt van krijgen!

Met alle ‘concurrentie’ op de arbeidsmarkt kan het soms moeilijk zijn om altijd zelfverzekerd te blijven. Vooral als je weleens afgewezen wordt bij sollicitatiegesprekken en het niet lukt om je droombaan te vinden, kan de moed nogal in je schoenen zakken.

De kans zit erin dat je bij volgende vacatures zelfs twijfels krijgt om te solliciteren, omdat je denkt dat er voor jou tien anderen zullen zijn. Een gebrek aan zelfverzekerdheid komt volgens onderzoek vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Daarom is er één hobby waar alle vrouwen bij zouden moeten zweren als ze sterker in hun schoenen willen staan, namelijk stand-up comedy.

Waarom? Stand-up comedians zijn namelijk gewend aan een publiek dat naar ze kijkt en zijn een kei in zichzelf uitspreken. Deborah Frances-White, een van de editors van Metro UK, raadt dan ook aan om eens deel te nemen aan een open mic avond. Ver weg van huis, waar je zo min mogelijk mensen kent. Want wat maakt het uit wat vreemden van je vinden? Verzin van tevoren een goed verhaal en waarom mensen naar jou zouden willen kijken. Maak ze aan het lachen, het zal zorgen voor een enorme ego boost. Enne, je zou er geen spijt van krijgen!

Bewezen: mensen met deze hobby’s zijn gelukkiger >

Bron: Metro UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws