Dit trucje toont aan of je slaapproblemen hebt

Easy as 1,2,3.

Lees ook

Zeven à acht uur slaap: het is een pre als jij je de volgende dag uitgerust wil voelen en optimaal wil functioneren. Soms kun je echter nog zo vroeg in bed liggen maar lukt het in slaap vallen niet, wat kan leiden tot serieuze slaapproblemen. Testen of jij daar ook last van hebt? BBC komt met een simpel trucje.

Volgens Brits onderzoek blijkt dat nog veel mensen een te korte nachtrust hebben. Daarom verklapt de Britse slapeloosheidexpert Michael Mosley een truc waarmee je kunt testen of jij slaapproblemen ervaart. Zo gedaan, want je hebt er alleen een lepel, horloge en dienblad of bord voor nodig. “Op het midden van de dag zou je naar bed moeten gaan en checken hoelang het duurt voordat je in slaap valt”, legt hij uit. “Kijk vlak voordat je je ogen dichtdoet hoe laat het is en houd de lepel in je hand, over de rand van je bed. Daaronder plaats je het bord waar de lepel op valt wanneer je echt in slaap valt.”

De bedoeling is dat je na het vallen van de lepel wakker wordt en dan opnieuw checkt hoe laat het is. “Ben je na een kwartier in slaap gevallen, dan is er niets aan de hand. Na tien minuten heb je een matige slaapstoornis, als je al sliep na vijf minuten of eerder, dan heb je een slaapprobleem.” Bekijk de video van de dokter hieronder.

Uitgerust wakker worden? Dan moet je op deze exacte tijd gaan slapen >

Bron: BBC | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook