Amerikaanse fashionblogger Aimee Song geeft ons een mini cursus Instagram

Aimee Song – die met haar account 4,8 miljoen volgers heeft – onthult haar tips & tricks.

Amerikaanse fashionblogger Aimee Song geeft ons een mini cursus Instagram

Duizenden volgers hebben, gesponsord worden door verschillende merken en keiharde euro's verdienen met Instagram: is dit iets waar jij van droomt? Met alleen mooie foto's en een samenhangende feed kom je er niet meteen, en daarom onthult Aimee Song – die met haar account @songofstyle zo'n 4,8 miljoen volgers heeft – haar tips & tricks om een stapje dichterbij je gewenste Instafamousness te komen.

1/ iPhone-camera

Geloof het of niet, maar voor de foto's voor haar Instagram gebruikt de blogger gewoon haar iPhone. Voor haar blog gebruikt ze wel een aparte camera, namelijk de Sony Alpha 7. "Eerder gebruikte ik een Canon Mark III, maar ik ben geswitcht omdat de Sony Alpha een stuk kleiner is en daardoor makkelijker mee te nemen is", vertelt ze aan Refinery29.

2/ Fotobewerking

Om de foto's voor haar blog nog mooier te maken, neemt ze per foto zo'n vijf minuten om de belichting en kleuren aan te passen. "Voor Instagram verander ik dan nog het formaat van foto's."

3/ Filters: do or don't?

"Ik gebruik liever geen filters op Instagram, maar als ik het wel doe geef ik de voorkeur aan Ludwig en Aden", vertelt Aimee. "Maar nooit maximaal, ik vind het fijn dat je zelf kunt bepalen hoe intens je een filter gebruikt."

4/ Rekening houden met de achtergrond

Natuurlijk ligt het aan de locatie, maar ze probeert de omgeving altijd zo goed mogelijk tot z'n recht te laten komen. "En als ik in de stad ben en mijn outfit wil vastleggen, ga ik op zoek naar een simpele  achtergrond zodat de focus op mijn kleding ligt."

5/ Instagram-husband?

Of Aimee een vriend heeft die alle foto's van haar maakt? "Vaak reis ik met mijn vriend of zus, en af en toe mijn assistent", onthult de blogger over degene die foto's van haar maakt. "Maar mijn vader doet het ook weleens. Eigenlijk gewoon wie er bij het moment is."

6/ Dé tip voor beginnende Instagrammers

Wil jij net zo Instafamous worden als Aimee en al die andere bloggers? Dan is er één tip die Aimee Song je wil meegeven. "Kijk naar wat je doel is", zegt ze. "Als je gewoon hele goede foto's wil plaatsen, kun je een fotografie-cursus volgen. Niet een volledige studie, maar gewoon dat je weet waar je op moet letten. Probeer dingen uit en ontdek aan de hand daarvan wat wel of niet werkt voor jou, op die manier zal jij je eigen stijl ontwikkelen. Ook als je bekend wil worden op Instagram, zou je moeten kijken wat je doel is. Wil je gewoon bekender worden of wil je een persoonlijk merk neerzetten en met mensen samenwerken?"

 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@songofstyle) op

 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@songofstyle) opLees ook: De 10 populairste modemerken op social media

Bron: Refinery29 | Beeld: Getty Images