Deze etenswaren zorgen ervoor dat je geen platte buik krijgt

Schrap maar uit je menu!

Lees ook

Je traint je suf in de sportschool, maar die gedroomde platte buik komt er maar niet. Er zijn een aantal dingen die daar hoogstwaarschijnlijk iets mee te maken hebben, waaronder de keuze voor bepaalde voedingswaren. Welke je volgens Happy in Shape beter van je lijstje kunt schrappen als je een platte buik wil?  

1/ Rood vlees

Het klopt dat rood vlees weinig calorieën bevat, maar voor een platte buik kun je het beter bij vis, kip en kalkoen houden.

2/ Suiker

Dat suiker niet helpt, is natuurlijk logisch, maar het zal je verbazen welke producten allemaal suiker bevatten. Uiteraard moet je suiker niet helemaal uit je dieet verbannen, want jezelf af en toe verwennen moet gewoon kunnen. Probeer het in ieder geval te beperken.

3/ Alcohol

Rode wijn is, wanneer je het met mate drinkt, goed voor je gezondheid, maar helaas zetten de calorieën die in wijn zitten zich om in buikvet. ‘Geniet met mate’ is dus niet geheel overbodig. 

4/ Verpakt eten

Het zal je vast niet onbekend zijn dat er in verpakt eten enorm veel natrium en suiker zit, maar dat is niet de enige reden dat je dit soort eten moet vermijden. Er worden namelijk ook vaak transvetten aan toegevoegd zodat de voedingswaren langer houdbaar blijven, wat weer tot ontsteking en overtollig buikvet leidt. 

5/ Geraffineerde koolhydraten

Je hoeft echt geen koolhydraatarm dieet te volgen om gezond bezig te zijn, maar wanneer je kiest voor koolhydraten is het wel belangrijk om de juiste te kiezen. Geraffineerde koolhydraten zijn laag in vezels en voedingswaarde, waardoor je het snel opslaat als buikvet. 

6/ Kaas

Niks zo lekker als een plakje kaas op je boterham, maar wanneer je er te veel van eet, blijf je dat randje op je taille houden. Probeer je cravings dus zoveel mogelijk te beperken wanneer het op kaas aankomt.

Altijd honger? Dit onverwachte ingrediënt kan de oorzaak zijn >

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook