Zo begin jij je werkweek vol nieuwe energie

Alleen maar win-winsituaties!

Lees ook

Het weekend is waarschijnlijk weer sneller gegaan dan je had gehoopt. Een nieuwe werkweek betekent soms echt even inkomen en daarom kun je deze tips voor nieuwe energie vast wel gebruiken. Make it work!

1/ Hoe ziet je week eruit?

Pak je agenda erbij en kijk niet alleen naar wat je vandaag te wachten staat maar ook naar de rest van de week. Welke afspraken heb je staan? En wanneer moet die ene opdracht af zijn? Op deze manier kun jij je in aanloop naar je deadlines alvast voorbereiden en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

2/ Een goed begin is het halve werk

Dat je niet je vrije avonden wilt opofferen om je voor te bereiden op werkgerelateerde zaken, is natuurlijk hartstikke logisch. Maar neem aan het eind van de werkdag een klein kwartier om alvast te bekijken wat je de volgende dag moet doen en maak een to do-list én een prioriteitenlijstje. Dit zorgt voor rust in je hoofd waardoor je optimaler van je vrije avonden kunt genieten, én je zult de dag erna georganiseerder beginnen. Win-win!

3/ Op tijd naar bed én op tijd eruit

Het kan niet vaak genoeg benadrukt worden: een goede nachtrust zorgt er niet alleen voor dat je uitgeruster bent maar ook voor meer energie en productiviteit op de werkvloer. Op tijd naar bed gaan is dus een must. Blijf echter ook niet tot het laatste moment in je bed liggen, maar zorg ervoor dat je de tijd neemt om te ontbijten en de dag rustig te beginnen. Zo begin je de dag zonder stress, waardoor je ook chiller op je werk aan zult komen.

Deze banen maken het gelukkigst (en deze het minst) >

Bron: HLN | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook