De nieuwe (hippe) manier van eieren eten

Ziet er niet alleen lekker en gezond uit, het is ook zeer Instagram-waardig!

Lees ook

Heb jij dat gekookte, gebakken of geklutste eitje nu wel een keer gezien, maar behoren eieren nog altijd tot jouw favoriete proteïnebron voor ontbijt of lunch? Maak dan kennis met cloud eggs, de nieuwe, meest hippe manier om eieren te bereiden.

Cloud eggs zien er – zoals de naam al doet vermoeden – uit als luchtige wolken. Dit komt doordat het eiwit wordt opgeklopt voordat ze de oven ingaan. Doorgaans maak je eieren klaar in een pan, maar voor cloud eggs heb je dus een oven nodig. Én een camera om ze mee vast te leggen, want ze doen het momenteel hartstikke goed op Instagram. Als je ze ziet, begrijp je wel waarom.

Hoe je ze maakt? Je begint met het scheiden van de dooier van het eiwit. Het eiwit klop je tot het dik en luchtig is – hier kun je naar wens nog extra ingrediënten toevoegen, zoals kaas of kruiden. Vervolgens maak je een hoopje van het eiwit op een bakplaat; vergeet geen kuiltje te maken voor de dooier. Bak alleen het eiwit vijf tot acht minuten in een voorverwarmde oven (230 graden). Doe dan pas de dooier in het kuiltje en zet de bakplaat nog zo’n drie minuten terug in de oven. Serveer je eitje bij een salade of op toast et voilà, je pretty lunch is klaar!

Fun fact: dit is waarom een eierdooier geel is >

 

Een bericht gedeeld door Benny (@tbchindiwo) op

Bron: Daily Mail | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook