Dit betekenen jouw dromen

Vielen bijvoorbeeld je tanden uit of was je verdwaald?

Lees ook

Zwetend word je wakker, en het duurt even voordat je beseft dat je gewoon in je veilige bedje ligt. Dromen zijn soms zo opmerkelijk dat ze je nog lang bijblijven. Achtervolgingen waarbij je niet vooruitkomt, of in evakostuum voor de klas staan; je herkent het vast. In je dromen komen de dingen naar voren waar je bang voor bent. Ze zijn dus een waardevolle bron om jezelf beter te leren kennen. Soms heb je diepere angsten waar je je niet bewust van bent, en je dromen geven je dan een wake-up call. Een paar voorbeelden:

1/ Uitvallende tanden

Gelukkig is het maar een droom! Deze veelvoorkomende droom betekent dat je een nieuwe fase ingaat. Heb je net een nieuwe baan of is het onlangs uitgegaan met je vriend, dan ben je daar zo mee bezig dat het op deze manier terugkomt in je droom.

2/ Te laat komen of onvoorbereid zijn 

Je wordt veel te laat wakker en rent in je pyjama regelrecht naar de vergaderzaal. Naast het feit dat je waarschijnlijk door een stressvolle periode gaat, wijst deze droom vooral op FoMO (Fear of Missing Out). Je hebt het gevoel dat de wereld om je heen maar doorgaat, terwijl je zelf geen stap verder komt.

3/ Verdwaald

Droom jij weleens dat je verdwaald bent in een bos? Het weerspiegelt hoe jij momenteel in het leven staat. En nee, dat is helemaal niet gek, want soms is volwassen worden gewoon beangstigend en voel je je verloren voordat je je pad weer vindt. Wanneer je zulke dromen hebt, zit je hoofd waarschijnlijk vol met vragen als ‘wat wil ik met mijn toekomst?’’ of ‘’wat is het doel van het leven?’’.

4/ Sloom

Dromen dat je het lichaam van een 80-jarige hebt en extreem vermoeid bent, zegt iets over je mentale staat. Je hebt het gevoel dat je stilstaat, of het nu om je baan of om je relatie gaat – je komt maar niet vooruit. Stiekem weet je dondersgoed dat deze problemen besproken moet worden, en je droom geeft je een zetje om actie te ondernemen.

5/ Vallen

Je hebt te veel hooi op je vork genomen en het gevoel dat je werk niet wordt erkend. In je droom komt dit naar voren doordat de grond letterlijk onder je voeten verdwijnt. Je solide basis is ineens weg, waardoor je valt. Mocht je zo’’n droom hebben, probeer je angstgevoelens dan minder de overhand te laten nemen en sterk in je schoenen te staan.

Slaap jij op je rechterzij? Waarom je dit niét meer moet doen >

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook