Deze hotspot zorgt ervoor dat je direct naar Parijs wil

Parijs is eigenlijk altijd een goed idee.

Deze hotspot zorgt ervoor dat je direct naar Parijs wil

Paris is always a good idea, en met de komst van La Maison Sisley al helemaal. Voor het eerst sinds de oprichting van het merk in 1976 opent Sisley een spa in hartje Parijs.

Een oase van rust in de stadse drukte, helemaal in de stijl van het merk, dat is La Maison Sisley. Het is van boven tot onder ingericht met waanzinnige designmeubels – zoals bijzettafeltjes van de Italiaanse kunstenares Marika Carniti Bollea – en de muren han- gen vol met kunst. Een aantal items komt uit het optrekje van Sisley-oprichter madame Isabelle d’Ornano zelf (een fraai stads- paleis aan de Parijse Quai d’Orsay). Het is haast een minimuseum.

Fris en herboren

In de boetiek struin je in alle rust door de beautycollectie – van lipsticks tot foundations en van crèmes tot parfums. De volledige collectie van Sisley is er te koop. Wie even écht wil ontspannen, trakteert zichzelf op een behandeling. Een body treatment om vermoeide voetjes er weer bovenop te helpen, of een verzorgende gezichtsbehandeling – voor ieder wat wils. En wanneer je als herboren de treatment room uit komt, strijk je voor een drankje neer in het café of de chique binnentuin. Aan een tafeltje met Sisley’s iconische zebraprint welteverstaan, die je ook terugvindt op veel verpakkingen van het merk. Daarna ben je weer helemaal opgeladen en klaar om door Parijs te wandelen.

La Maison Sisley, Avenue de Friedland 5, Parijs

Lees ook: Deze spullen worden het vaakst vergeten op vakantie

Bron: Sisley | Beeld: iStock