Dankzij deze trucjes wordt je avocado niet meer bruin

Zo kun je de helft gewoon bewaren tot morgen.

Lees ook

Avocado’s zijn complexe vruchten. Het ene moment zijn ze nog niet rijp, maar als je drie keer met je ogen knippert zijn ze ineens overrijp. Als je dan eindelijk een goede avocado hebt, eet je hem meestal niet in één keer helemaal op. Maar hoe kun je een halve avocado het beste bewaren zonder dat-ie binnen no time bruin wordt? Wij hebben de drie meest geniale tips voor je op een rijtje gezet. 

1/ Een rode ui

Snij een kwart rode ui op de bodem van een vershoudbakje in kleine stukjes, zodat de sappen van de ui in het bakje blijven. Leg dan de avocado op het bedje van ui neer, maar dan met de schil naar beneden, zodat je de smaak van de avocado niet aangetast wordt door de ui. Doe dan het bakje dicht om het vers te houden. De sterke geur van de ui zorgt ervoor dat de avocado niet snel bruin wordt. 

2/ Olijfolie 

Besmeer de overgebleven helft van de avocado met een laagje olijfolie met een zachte smaak. De olie zorgt ervoor dat de avocado niet in aanraking kan komen met de zuurstof in de lucht, waardoor het bruin wordt. Doe het in een afgesloten bakje in de koelkast en je avocado kan weer even mee. 

3/ Gebruik citroensap

Besmeer de overgebleven helft van de avocado met citroensap. Het effect is ongeveer hetzelfde als bij de olijfolie, want door het zuur voorkom je dat de avocado bruin wordt. Doe het in een afgesloten bakje in de koelkast en je avocado kan weer even mee. 

Waarom je geen avocado’s meer mag eten >

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook